تعمیر انکوباتور

تعمیر انکوباتور آزمایشگاهی توسط مهندس‌های باتجربه و متخصص، با حداکثر کیفیت و در سریع‌ترین زمان، ارائه خدمات در سراسر کشور با قیمت بسیار مناسب.

انکوباتور (incubator) یک دستگاه الکتریکی دارای یک محفظه ایزوله که دما و هوا از آن خارج یا به آن وارد نمی‌شود، است و دما، فشار و رطوبت داخلی آن قابل‌کنترل می‌باشد.

نام این دستگاه از واژه لاتین (Incubare) به معنی پرورش دادن، گرفته شده و برای رشد میکروارگانیسم‌های زنده مانند باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و …، در محیط طبیعی استفاده می‌شود.

از انکوباتور برای کشت بافت گیاهان و جانوران نیز استفاده می‌شود که در امور تحقیقاتی و درمان بیماری‌ها، کاربرد بسیاری دارد.

دمای داخل محفظه این دستگاه به‌وسیله المنت‌های مخصوص تا 100 درجه افزایش می‌یابد که با استفاده از سنسورهای دمایی حساس و دقیق، سنجیده شده و به‌وسیله ترموکوبل یا سیستم‌های پیشرفته‌تر مبتنی بر میکروکنترلرها، کنترل می‌شود.

رطوبت داخل دستگاه نیز به‌وسیله سنسورهای مخصوص اندازه‌گیری می‌شود.

یک مخزن آب در انکوباتور قرار گرفته که در صورت نیاز به‌وسیله سیستم گرمایش، رطوبت داخل دستگاه را تنظیم می‌کند.

تعمیر انکوباتور آزمایشگاهی

انواع انکوباتور آزمایشگاهی

انکوباتورها انواع مختلفی دارند و به دسته‌ها و مدل‌های گوناگونی تقسیم می‌شوند.

مدل‌هایی از این دستگاه فقط می‌توانند دما را کنترل کنند. بعضی دیگر از انکوباتورها، توانایی کنترل ترکیب هوا و میزان گاز CO2، سرعت حرکت (Shake)، نمایش پارامترهای مختلفی مانند: میزان رطوبت و گازها و قابلیت برنامه‌ریزی برای تنظیم دما و رطوبت برای زمان‌های مختلف را نیز دارند.

انواع خاصی از انکوباتورها موجود هستند که می‌توانند با استفاده از سیستم سردکننده خود، مانند یخچال عمل کرده و دمایی کمتر از دمای اتاق را در خود ایجاد کنند. در این قسمت به بررسی انواع انکوباتور می‌پردازیم.

انکوباتور معمولی و استاندارد:

همان‌طور که در بالا گفته شد این دستگاه فقط می‌تواند توسط المنت، دمای داخل محفظه را تا 100 درجه افزایش دهد.

انکوباتور خنک‌کننده:

این دستگاه می‌تواند مانند یخچال عمل کند و دمای داخل محفظه خود را کاهش دهد.

انکوباتور مرطوب:

این دستگاه علاوه بر کنترل دما، می‌تواند به کمک مخزن آب تعبیه شده در آن و سنسورهای مخصوص، رطوبت محفظه را نیز کنترل کند.

انکوباتور دی‌اکسیدکربن:

به این دستگاه یک مخزن حاوی گاز co2 متصل می‌شود و به‌این‌ترتیب می‌توان تنظیم کرد که چند درصد گاز CO2 وارد هوا شود. کاربرد این دستگاه در موارد بیولوژیک است.

انکوباتور ارتعاشی:

این دستگاه ترکیبی از شیکر و انکوباتور است. به این صورت که علاوه بر کنترل دما (معمولاً پایین‌تر از دمای محیط)، می‌تواند لوله‌های آزمایشگاهی را نیز به‌صورت اوربیتالی یا دایره‌ای حرکت دهد.

انکوباتور هیبریدیزاسیون (Hybridization):

این نوع انکوباتور دارای میله‌های گردان است که شیشه‌های هیبریدیزاسیون روی آن مستقر شده و با سرعت قابل تنظیم می‌چرخند تا هیبریدیزاسیون محتویات آنها فعال شود.

انکوباتور واکسی:

این دستگاه‌ها معمولاً دارای محفظه دوجداره هستند، پوشش داخلی آنها از جنس استیل ضدزنگ است و دمای داخل محفظه آنها حداکثر تا 100 درجه سانتیگراد می‌رسد. کاربرد انکوباتور واکسی در علم بافت‌شناسی است.

انکوباتور استریل کننده:

از این دستگاه هم می‌توان به‌عنوان انکوباتور معمولی و هم به‌عنوان استریل کننده استفاده کرد؛ زیرا این توانایی را دارد که دمای داخل محفظه را بسیار بالا ببرد.

نمایندگی تعمیر انکوباتور آزمایشگاهی

نکاتی برای استفاده بهتر از انکوباتور:

  1. فاصله پریز برق از انکوباتور نباید بیشتر از یک متر و نیم باشد.
  2. پریز برق حتماً باید دارای سیم اتصال به زمین باشد تا از اتصال برق و جریان یافتن آن به بدنه دستگاه جلوگیری شود.
  3. اطراف دستگاه باید بین 5 تا 10 سانتی‌متر فضای خالی وجود داشته باشد تا مشکلی در تهویه دستگاه به وجود نیاید.
  4. دستگاه باید روی سطحی هموار و تراز قرار بگیرد.
  5. برای تمیزکردن انکوباتور از مواد ضدعفونی‌کننده مناسب استفاده کنید و دستگاه را با پاک‌کننده‌های زبر که ایجاد خط‌وخش می‌کنند، پاک نکنید.
  6. قبل از تمیزکردن دستگاه، آن را از برق بکشید و بعد از انجام پاک‌سازی صبر کنید تا دستگاه خشک شود و سپس آن را به برق وصل کنید.

مرکز تعمیر انکوباتور آزمایشگاهی

مواردی که به تعمیر انکوباتور احتیاج است:

  • قطع شدن برق دستگاه: می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. شامل فرسودگی سیم برق دستگاه، سوختن فیوزهای دستگاه، بروز اشکال در مدار داخلی، خراب‌شدن دکمه خاموش/روشن و …
  • سوختن المنت دستگاه: اگر تشخیص داده شود که مشکل از المنت است، برای تعمیر انکوباتور باید المنت آن را عوض کرد.
  • خرابی یا سوختن سنسورهای دستگاه: انواع مختلف انکوباتور دارای سنسورهای مختلفی هستند که خراب‌شدن یکی از آنها می‌تواند کار تمام دستگاه را مختل کند.
  • ازبین‌رفتن عایق‌بندی دستگاه: می‌تواند به دلایل مختلف مانند افزایش بیش از حد دما، فرسودگی و ضربه به وجود آید و باید خیلی زود برای تعمیر انکوباتور به شرکت‌های معتبر مراجعه کرد.
  • بروز مشکل در سیستم سرمایش و تهویه انکوباتور
  • خرابی در شیکر دستگاه: که می‌تواند به علت استفاده زیاد و فرسودگی موتور دستگاه به وجود آید.
  • خراب‌شدن قطعات داخلی دستگاه مانند تایمر و آلارم
  • و… .

تعمیر انکوباتور

توجه داشته باشید که دستگاه انکوباتور بسیار باارزش و گران‌قیمت است و برای تعمیر انکوباتور حتماً باید به افراد متخصص مراجعه نمایید.

شرکت احیاطب شهریار با بیش از 13 سال سابقه درخشان در تعمیر انواع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، آماده است تا خدمات تعمیر انکوباتور شما را در تمام نقاط کشور سریع‌ترین زمان انجام دهد.

تماس با ما