کسب درآمد از تعمیر تجهیزات پزشکی

کسب درآمد از تعمیر تجهیزات پزشکی

کسب درآمد از تعمیر تجهیزات پزشکی، یک فرصت شغلی بسیار عالی است که با بالا بردن اطلاعات و تجربه‌تان در مورد این شغل و این حوزۀ کاری، می‌توانید به راحتی به درآمد‌های میلیاردی دست پیدا کنید.

برای این کار فقط کافی است تا این مطلب از سایت احیا طب شهریار را تا انتها مطالعه کنید و مسیر رسیدن به این شغل و درآمد شگفت‌انگیز را به خوبی یاد بگیرید.

تعمیر تجهیزات پزشکی چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم از کسب درآمد از تعمیرات تجهیزات پزشکی بگوییم، باید یادآوری کرد که در شرایط نامساعد اقتصادی هر کشوری، هنوز هم‌ شغل‌های خوب و آینده‌دار وجود دارد و در حال حاضر شغل‌های پرسود و درآمد، کم نیستند.

اگر در پیچ‌وخم انتخاب شغل سردرگم شده‌اید یا شغل فعلی‌تان درآمد کمی دارد و تصمیم به تغییر آن دارید و یا حتی به هر دلیلی دوست دارید دربارۀ درآمد این شغل اطلاعاتی را به دست بیاورید، با ما در این مقاله همراه باشید‌.

شما در هر زمان که به بیمارستان‌ها یا مراکز پزشکی مراجعه کنید، با صداهای آلارم‌ها و بوق‌های هشدار لحظه‌ای، صدای زنگ خبر، صدای نمایش علائم حیاتی بیمار بر روی مانیتور و … مواجه خواهید شد که این صداها، صدای تمام دستگاه‌ها و تجهیزاتی است که در آن محیط بیمارستان یا اتاق مراقبت‌های ویژه و دیگر بخش‌ها در حال کارکردن هستند.

حتی گاهی اوقات این تجهیزات در تشخیص قسمت‌های آسیب‌دیده بدن مثل شکستگی‌ها یا جراحات یا در تشخیص بیماری‌هایی همچون سرطان‌ها و تومورها به پزشکان کمک شایانی می‌کنند.

همچنین با استفادۀ صحیح این ابزارها می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کرد، اما زمانی که این تجهیزات دچار مشکل شوند یا به طور کامل از کار بیافتند، تنها یک تعمیرکار یا درست‌تر بگوییم، یک تکنسین تجهیزات پزشکی، می‌تواند تمامی ایرادات آن‌ها را رفع کند.

شرح شغل تعمیرات تجهیزات پزشکی

به طور خلاصه از وظایف یک تکنسین تجهیزات پزشکی، می‌توان به تعمیر، نصب، راه‌اندازی و نگهداری دستگاه‌های پزشکی اشاره کرد؛ بنابراین واضح است افرادی که این شغل را انتخاب می‌کنند، بایستی دارای اطلاعات کاملی در مورد قطعات دستگاه‌ها و جزئیات و نحوه کارکرد آن‌ها داشته باشند.

افزون بر این، موارد متعدد دیگری نیز مانند: بهینه‌سازی انرژی در تجهیزات یا تلفیق دستگاه‌ها برای کارایی بهتر نیز مطرح است؛ پس بااین‌حال، دامنه خدمات این شغل، وسیع‌تر از چیزی است که از دور به نظر می‌رسد.

تا حدی پیشرفت در علم تجهیزات پزشکی سریع اتفاق می‌افتد که سالانه، صدها مقاله تخصصی در دنیا با مضمون تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی به چاپ می‌رسند.
افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می‌بایست دوره‌های تحصیلی مختلفی همچون: کارشناسی تکنولوژی تجهیزات پزشکی یا رشته مهندسی الکترونیک و مخصوصاً دورهٔ کارشناسی مهندسی پزشکی را گذرانده باشند، البته لازم به ذکر است این کار پیچیده‌تر از آن است که تنها با مطالعه کلی به دانش تعمیر و رسیدگی به ابزار پزشکی دست پیدا کنید؛ بنابراین علاوه بردانش تئوری، باید تجاربی هم در این زمینه کسب کرده تا بتوانید در انجام این شغل موفق باشید.

افرادی که در این زمینه کار می‌کنند باید مهارت‌های خاصی داشته باشند که اکثر آنها قابل تدریس نیستند؛ در واقع تحصیلات و تجربه هر دو به یک اندازه در موفقیت شما مؤثر خواهند بود.
به کسانی که می‌خواهند برای شروع مستقل این شغل اقدام کنند، پیشنهاد می‌شود چند ماه تحت نظارت ارگان‌های مختلف و زیر نظر تکنسین‌ها و متخصصین حرفه‌ای، دوره‌های کارآموزی را بگذرانند.

بااین‌وجود آموزش و مهارت فرد پس از پایان این کلاس‌ها نیز به اوج خود نمی‌رسد، زیرا همواره تکنسین‌های تجهیزات پزشکی باید بتوانند دانش خود را هم‌زمان با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات جدید پیش برده و با آن‌ها هماهنگ شوند.

این افراد با شرکت در سمینارها و دوره‌های کارآموزی جدید و همچنین با مطالعه مقالات و دستورالعمل‌های استفاده از تکنولوژی‌های نوآور به این مهم، دست پیدا خواهند کرد.

آینده شغلی تعمیر تجهیزات پزشکی

بازار کار تکنسین‌های پزشکی در مقایسه با سایر رشته‌های مهندسی دیگر، مطلوب‌تر است، چون وسایل و تجهیزاتی که در حیطه پزشکی استفاده می‌شوند، عموماً ارزش اقتصادی بالایی دارند؛ برای مثال اگر قیمت یک سیستم کامپیوتر عادی حدود ۱۵ میلیون تومان در نظر بگیریم، قیمت تجهیزات پزشکی چیزی حدود ده برابر آن‌ها قیمت دارند؛ در نتیجه، مسئولان بهداشت و رؤسای بیمارستان‌ها ارزش زیادی برای حفظ و نگهداری صحیح این وسایل و ابزار قائل‌اند. بسیاری از این ابزار، تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی از کشورهای دیگر به ایران وارد می‌شوند.

وجود چند تکنسین تجهیزات پزشکی در هر مرکز مراقب‌های بهداشتی و درمانی، لازم و ضروری است، چون این افراد در تعمیر هر نوع ابزار پزشکی مهارت داشته و این مهارت مانع ازکارافتادن این وسایل خواهد شد.

اگر بخواهیم به‌طورکلی وسایلی که متخصصین تکنسین تجهیزات پزشکی با آن‌ها سروکار دارند را نام ببریم، می‌توانیم به مانیتورهای اطلاعات بیماران، تجهیزات تشخیصی همچون ام‌آرآی، سی‌تی‌اسکن، تجهیزات پرتودرمانی، میزهای عامل کنترل صوتی یا پیج، ویلچر یا صندلی‌های چرخ‌دار، واکرها، ابزارهای مورداستفاده در درمان بیماری‌ها؛ مانند: انواع لیزرها و انواع گارنی، اشاره کنیم.

البته عده‌ای از تکنسین‌های تجهیزات بیومدیک، افزون بر تعمیرات اجباری ناشی از تخریب قسمتی از دستگاه‌ها، طبق یک برنامه زمانی مشخص، نظارت کلی روی وسایل و ابزارها را انجام می‌دهند تا اطمینان حاصل کنند که تجهیزات به‌درستی تعمیر شده و به‌خوبی عمل می‌کنند.

ورود به شغل

متقاضیان اشتغال در حیطه تعمیر تجهیزات پزشکی، پس از فارغ‌التحصیل شدن در رشته‌هایی که در بالا نام بردیم، می‌توانند در سازمان و ادارات مختلف مشغول به کار شوند که در زیر چند نمونه از آن‌ها را برای شما به‌عنوان نمونه آورده‌ایم.

  • وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی
  • بیمارستان‌های خصوصی و دولتی
  • سازمان تأمین اجتماعی
  • بنیاد مستضعفان و جانبازان
  • مرکز تحقیقات وزارت دفاع
  • شرکت‌های تجهیزات پزشکی

به نظر می‌رسد که سالیان متمادی امکان اشتغال برای تکنسین‌های تجهیزات پزشکی میسر باشد؛ به این دلیل که اکثر تکنولوژی‌های پزشکی نوپا هستند و روزبه‌روز، علم پزشکی در حال پیشرفت است؛ بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که احتمال اشتغال افرادی که علاقه‌مند به این رشته و شغل هستند و همچنین کسانی که تحصیلاتی مرتبط با تجهیز و تعمیر وسایل پزشکی را کسب کرده‌اند، بسیار بالا بوده و از امنیت شغلی مناسبی برخوردارند.
ویژگی‌هایی مانند: داشتن تحصیلات دانشگاهی و مهارت و تخصص از مهم‌ترین عوامل موفقیت در شغل تکنسین تجهیزات پزشکی محسوب می‌شود.

امروزه تعداد کسانی که جزء فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند به‌شدت افزایش‌یافته، اما تعداد افرادی که دارای تجربهٔ خوب و کافی برای اشتغال در حوزه تعمیر و نگهداری تجهیزات باشند، بسیار اندک است.

به عبارتی اگر در شرایط فعلی بازار کار نامناسب، شما با علاقه به تحصیل در حوزه‌هایی مانند مهندسی پزشکی پرداخته‌اید و مهارت و تخصص مناسبی را کسب کرده‌اید، به‌آسانی می‌توانید موقعیت‌های مناسب شغلی و همراه با درآمد بسیار بالا را کسب کنید.
در نهایت می‌توان گفت که برای ارتقای کیفی خدمات پزشکی، مثل: اصلاح کارکرد دستگاه‌ها، نیاز روزافزونی به متخصصان این رشته وجود دارد.

ورود به شغل تعمیر تجهیزات پزشکی

محدودیت‌های شغلی

علاوه بر این موارد مثبتی که گفته شد، توجه داشته باشید که رشته تکنسین تجهیزات پزشکی هنوز هم برای عموم افراد در جامعه ما نوپا و ناشناخته است، حتی در مواردی بخش مهندسی و بخش پزشکی ناهماهنگی‌هایی را از خود نشان داده‌اند که این مسئله، عرصه را بر شاغلان این حوزه تنگ کرده است.

درگذشته مسئولیت سفارش دستگاه‌های پزشکی بر عهده خود پزشکان بود. پزشکان جزء متخصصانی‌اند که فقط نحوهٔ استفاده از تجهیزات پزشکی را می‌دانند و از کیفیت فنی این ابزار و دستگاه‌ها، هیچ‌گونه اطلاعی ندارند.

از طرفی چون مسئولیت نگهداری، تعمیر و تجهیز وسایل پزشکی موجود در بیمارستان‌ها برعهدهٔ مهندسین پزشکی نیست، بیمارستان‌ها به گورستانی از تجهیزات پزشکی تبدیل شده‌اند. تجهیزاتی که به دلیل مشکلات جزئی استفاده نمی‌شوند؛ درنتیجه تکنسین‌های تجهیزات پزشکی با انبوهی از مشکلات ریزودرشت در ابزار‌های انباشته شده در بیمارستان‌ها مواجه‌اند.

پیشرفت شغلی

در ایران و سایر کشورهای جهان، یکی از زمینه‌های شغلی اصلی برای تکنسین تجهیزات پزشکی، فعالیت در بخش تجارت و بازرگانی در حوزه تجهیزات، ابزار و دستگاه‌های پزشکی است.

مطابق با آمارهای ارائه شده، تعداد زیادی از افراد خبره در این حوزه، جذب بازار تجارت می‌شوند که در این زمینه نیز باید اطلاعات کافی و تجربیات مختلف و همچنین سرمایه و شم اقتصادی خوبی داشته باشند تا در کمترین زمان به بهترین نحو ممکن در این بازار مشغول شوند.

این افراد طی فعل و انفعالاتی که در تجارت و تحصیلاتشان اتفاق می‌افتد، سریعاً می‌توانند در این زمینه به طور مستقل، شرکت خدماتی خود را تأسیس کرده و در صورت موفقیت‌های روزافزون درآمد زیادی را برای خود به ارمغان بیاورند.

باتوجه‌به موضوع تعمیر تجهیزات پزشکی، مهاجرت، یکی دیگر از روش‌های کسب درآمد است؛ به‌طوری‌که وضعیت بازار کار تکنسین‌های تجهیزات پزشکی در برخی کشورهای جهان به‌خصوص کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا و انگلستان بسیار ایده‌آل است و مهندسینی که قصد مهاجرت داشته باشد، به بهترین نحو می‌توانند اقدام کنند و به‌سرعت به درآمد قابل‌توجهی برسند.

برای مثال: درآمد سالانه تکنسین‌های تجهیزات پزشکی در آمریکا، ۱۰۰ هزار دلار و در استرالیا ۸۰ هزار دلار، در انگلستان ۵۰ هزار دلار و در کانادا حدود ۶۰ هزار دلار است که ارقام بسیار بالایی هستند.

درگذشته این پزشکان بودند که کارهای مربوط به سفارش دهی و امور فنی تجهیزات را انجام می‌دادند که به دلیل نداشتن تخصص و دانش فنی لازم، مشکلات مختلفی از جمله تخریب ناخواسته و وسایل گران‌قیمت وارداتی به وجود می‌آمد.

به همین دلیل امروزه شرکت‌های واردکننده و همچنین صادرکننده این تجهیزات از افراد متخصص در حیطه تجهیزات پزشکی که دانش و تخصص لازم و مرتبط را دارند، برای خرید و واردات محصولات مورد نیازشان، استفاده می‌کنند.

شاید بتوان گفت بخش عمده‌ای از فارغ‌التحصیلان مهندسی پزشکی جویای مشاغلی همچون تعمیر تجهیزات، جذب این شرکت‌ها می‌شوند.

میزان درآمد حاصل از این شغل

میزان درآمد تکنسین‌های تجهیزات پزشکی، بستگی به عوامل مختلفی دارد، به‌عنوان‌مثال: درآمد شما باتوجه‌به میزان تجربه، دانش و حیطه تخصص محل کار و نوع فعالیتی که انجام می‌دهید، متفاوت خواهد بود.

اشخاصی که در بخش دولتی استخدام و مشغول به کار می‌شوند، منطبق با قانون مدیریت خدمات کشوری، حقوقی را دریافت می‌کنند، البته بیشتر این تکنسین‌ها در مراکز خصوصی مشغول فعالیت می‌شوند و یا دفاتر خدماتی خودشان را تأسیس می‌کنند که درنهایت باتوجه‌به معیارهای گفته شده، عموماً درآمدهای گوناگونی دارند.
به‌طورکلی می‌توان گفت که درآمد حاصل از تعمیرات تجهیزات پزشکی به نسبت باقی شغل‌ها، بالاست؛ پس اگر بتوانید در تخصص خود پیشرفت کرده و خود را به‌عنوان یک شخص ماهر و حرفه‌ای به مسئولان بیمارستانی و پزشکان بشناسانید، از درآمد بسیار خوبی بهره‌مند خواهید بود.

درضمن، تعمیرات دستگاه و تجهیزات پزشکی در هنگام خرابی را نمی‌توان به تعویق انداخت، زیرا موجب تشخیص اشتباه در دستگاه‌هایی مانند MRI و سونوگرافی و … می‌شود و در ادامه نیز ممکن است به‌خاطر تشخیص اشتباه و تجویز داروهای اشتباهی، خسارات جبران‌ناپذیری به بیمار وارد شود.

علاوه بر این مسائل، بعضی بیماران نمی‌توانند زمان طولانی منتظر تعمیر وسایل بمانند، زیرا ممکن است مبتلا به بیماری‌های خاص باشند و به‌نوعی مسئله مرگ و زندگی در میان باشد و به همین دلیل است که تعمیرات تجهیزات پزشکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

میزان درآمد حاصل از تعمیر تجهیزات پزشکی

کسب درآمد از تعمیر تجهیزات پزشکی

درآمد هر یک از متخصصین باتوجه‌به نوع فعالیت و توانمندی‌هایشان نیز متفاوت است؛ مثلاً: تعرفه دریافتی تعمیرات تجهیزات در حیطه تصویربرداری پزشکی (سونوگرافی، ام‌آر‌آی و…) بیشترین مقدار و تعرفه دریافتی از تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی، کمترین میزان درآمد برای تکنسین‌های تجهیزات پزشکی هستند.

البته نباید اینگونه برداشت کنیم که به‌عنوان مثال چون حوزه دندان‌پزشکی تعرفه پایینی دارد، پس کسی که تعمیرات تجهیزات دندان‌پزشکی را انجام می‌دهد احتمالاً او درآمد پایینی خواهد داشت؛ خیر هرگز اینگونه نیست.

بسیار تکنسین‌های تعمیر تجهیزات دندان‌پزشکی هستند که حجم سفارش‌های بسیار بالایی دارند و همچنین درآمد به‌شدت بالایی دارند، زیرا در کار خود، متخصص و حرفه‌ای هستند.

یک تکنسین، زمانی که بتواند موارد زیر را در خود تقویت کند، می‌توان گفت که به اوج آمادگی برای شغلش رسیده و می‌تواند با انجام تعمیرات تجهیزات پزشکی به درآمد بسیار خوبی دست پیدا کند.

  • برای انجام تعمیرات مربوط به دستگاه‌ها از هماهنگی بین عملکرد دست و چشم‌هایش بهره خوبی ببرد.
  •  با شناخت درست از توانمندی‌هایش، زمان و حجم کاری خودش را مدیریت کند.
  • در هنگام بالا بودن حجم کاری از استقامت خوبی برخوردار بوده و صبور و بردبار باشد.
  • بتواند عیب‌های خود را شناسایی کند تا مانع انجام فعالیت‌هایش نشود.

همان‌طور که در این مطلب گفته شد، کسب درآمد از تعمیر تجهیزات پزشکی یک امکان و مجال شغلی بسیار خوب است که شما با تلاش در یادگیری این حوزه و تجربه عملی، می‌توانید به‌سرعت به درآمد برسید.

برای آموزش تضمینی تعمیر انواع تجهیزات پزشکی زیر نظر مهندس دژبان، با شماره 09127676534 تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما