تعمیر دستگاه سونوکید

تعمیر دستگاه سونوکید

تعمیر دستگاه سونوکید با رعایت چند نکتۀ ساده، ولی بسیار کاربردی به‌راحتی انحام می‌شود. برای اینکه بدانید چگونه می‌توان این کار را کرد، پیش از هر اقدامی، ابتدا به نکاتی که در این مطلب از سایت احیا طب گفته شده به‌خوبی دقت کنید و بعد برای تعمیر سونوکید دست بکار شوید، پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

دستگاه سونوکید

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات پرکاربرد پزشکی ساخته شده است. یکی از آن‌ها دستگاه سونوکید است که در بیمارستان‌ها و مطب‌ها موجود است. از این دستگاه برای شنیدن صدای ضربان قلب جنین، محاسبه و تشخیص آن استفاده می‌شود.

این دستگاه دارای یک میکروفون بسیار قوی است که توسط آن می‌توان، صدای قلب جنین را شنید و آن را ثبت کرد. این صدا در همه بانوان از هفتۀ بیستم و در بعضی از بانوان در ۱۴ هفتگی به بعد قابل شنیدن است. اگر از هفتۀ بیستم به بعد این صدا شنیده نشود، به این معنا بوده که جنین مرده است.

نحوه کارکردن

در این دستگاه توسط فرستنده‌هایی، امواج ماوراء صوت را به‌طرف جنین میفرستد و پس از برخورد به جنین، امواج بازگشتی را با استفاده از مبدل‌هایی به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند.

برای انتخاب فرکانس خوب باید به موارد زیر توجه کرد:

  1. اگر بخواهیم نفوذ خوب و بدون جذب زیاد باشد، باید یک فرکانس کم انتخاب کنیم، زیرا افزایش فرکانس، باعث ضعیف شدن بافت‌ها می‌شود.
  2. اگر بخواهیم امواج برگشتی قوی‌تر و بادقت‌تر باشد، باید فرکانس را زیاد انتخاب کنیم تا سلول‌ها، سیگنال‌های ارسالی بیشتری داشته باشند.

طرز استفاده از این دستگاه

ابتدا پراب را باتوجه‌به سوکت آن به دستگاه وصل کرده و برای روشن‌کردن آن پیچ را به سمت راست می‌چرخانیم. اگر بخواهیم صدای دستگاه را کم یا زیاد کنیم باید پیچ‌ها را به سمت چپ یا راست بچرخانیم.

برای اینکه صدای قلب جنین را به طور واضح داشته باشیم، باید از ژل‌های مخصوص استفاده کرد. اگر نشان‌دهندۀ دستگاه قرمز باشد؛ یعنی به برق شهر وابسته است. اگر سبز باشد؛ یعنی دستگاه روشن است. اگر زرد باشد؛ یعنی باتری در حال ضعیف شدن است.

دستگاه سونوکید

اجزای تشکیل‌دهنده دستگاه

  • نمایشگر تعداد ضربان قلب: این صفحه، تعداد ضربان قلب را که توسط دستگاه محاسبه شده، نمایش می‌دهد.
  • باتری: اگر دستگاه در مکانی قرار گرفته باشد که برق در دسترس نباشد، می‌توان از باتری استفاده کرد.
  • سیم برق: نیروی الکتریکی لازم از برق شهر را تأمین می‌کند.
  • پراب: وظیفۀ این قطعه، ارسال امواج مخصوص به داخل رحم مادر و دریافت بازگشت آن امواج است.
  • کلید اصلی: برای روشن و خاموش شدن دستگاه استفاده می‌کنند.
  • فیوز: برای حفاظت از جریان الکتریکی که وارد دستگاه می‌شود، مورداستفاده است .
  •  نمایشگر میزان شارژ باتری: در این قسمت نیرویی که در باتری مانده است را نشان می‌دهد.
  • محل اتصال پراب: در این محل پراب را به دستگاه متصل می‌کنند.
  • رکورد صدای قلب نوزاد: در این محل صدای قلب جنین ذخیره می‌شود تا بتوان بعداً از آن استفاده کرد.
  • محل اتصال گوشی: اگر بخواهیم هدفون را به دستگاه متصل کنیم در این محل وصل می‌شود.

مراحل تعمیر دستگاه سونوکید

۱. سراغ پاور بروید

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های که باید سراغ آن رفت، کلید پاور یا روشن خاموش‌کردنِ دستگاه است. برای تست آن از وسیله‌ای مثل مولتی‌متر یا مودبیزر می‌توان استفاده کرد. ممکن است قطعه‌ای از برد پاور سوخته باشد که باید آن را تعویض کرد و اگر قطعات بیشتری سوخته باشد باید کل پاور را عوض کرد.

بیشترین قطعاتی که در این قسمت ممکن است دچار مشکل شده باشند: فیوزها، پل دیودی، ترانس ورودی و … است که باید آن را در صورت خراب بودن، تعویض کرد.

۲. کابل پراب را بررسی کنید

یکی دیگر از اشکالاتی که می‌توان گفت که جزء رایج‌ترین مشکلات این دستگاه بوده، خرابی پراب آن است. اگر خرابی آن در قسمت اول یا آخر سیم باشد، می‌توان با جداکردن و لحیم‌کاری مشکل آن قسمت را حل کرد، ولی اگر پراب از نقاط مختلف دچار آسیب شده باشد، باید آن را عوض کرد.

۳. باتری را بررسی کنید

در بعضی اوقات نیز ممکن است که باتری دچار سولفاته شده باشد. اگر ولتاژ باتری از میزان مشخص شده کمتر شود باید آن را عوض کرد.

در برخی مواقع به علت استفاده بسیار زیاد از دستگاه، ممکن است باتری آن خراب یا فرسوده شود که باید آن را عوض کرد.

۴. ترانس را چک کنید

یکی دیگر از معایبی را که باید بررسی کرد، خرابی ترانس است. در بعضی از مواقع ممکن است به دلیل آسیب‌دیدن این قسمت، امواجی که از جنین برگشت داده می‌شود، تغییر کند.

در هنگام استفاده از این دستگاه باید بسیار دقت کرد، زیرا کریستال‌های پراب بسیار شکننده است و ممکن بوده در هنگام جابه‌جایی و استفاده دچار مشکل شود و در صورت شکسته شدن آن‌ها چاره‌ای جز تعویض ندارید.

۵. شیلد کابل را چک کنید

در بعضی از مواقع ممکن است، شیلد کابلی خراب باشد یا کلاً شیلد نداشته باشد که باعث ایجاد نویزهایی در صدا می‌شود.

نکته قابل توجه

اگر در تعمیر چنین دستگاهی، مهارت و تخصص فنی را ندارید، به‌هیچ‌عنوان شخصاً دست به تعمیر دستگاه نزنید. حتماً باید از یک کارشناس برای تعمیر دستگاه سونوکید کمک بگیرید در غیر این صورت ممکن از در حین تعمیر، هم به خود و هم به دستگاه و هم به مصرف‌کننده این دستگاه، آسیب‌های جانی و مالی جبران‌ناپذیری وارد شود.

برای رفع مشکل این دستگاه، می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان فنی شرکت احیا طب شهریار مشاوره رایگان بگیرید.

دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان فنی احیا طب شهریار

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما